Iskolaelőkészítő és képességfejlesztő

foglalkozások Budaörsön

 • Szeretnéd nagycsoportos gyermeked játékosan felkészíteni az iskolás életre?
 • Kíváncsi vagy, mivel tudod segíteni fejlődését?
 • Úgy érzed, iskolás gyermekednek nehézsége van a tanulásban és szeretnéd kideríteni az okát?

Keressük meg a megoldást! Személyesen Budaörsön, a Borsmama Otthon Műhelyben várlak Benneteket.

kepessegfejleszto iskolaelokeszito foglalkozas

Miben tudok segíteni Neked?

Részletes képességfelmérés

Ismerd meg gyermeked tanuláshoz szükséges részképességeit és hogy miben van esetleg támogatásra szüksége. 

Mini Suli iskolaelőkészítő foglalkozások

“Iskolásat játszunk”, közben a sikeres tanuláshoz szükséges ALAPOKAT erősítjük!

Képességfejlesztő foglalkozások

Építünk az erősségeire és együtt dolgozunk a tanulási nehézségek megelőzésén, legyűrésén. 

Gyógypedagógus – fejlesztőpedagógusként nálam nem egy osztály, vagy csoport, hanem mindig egy gyermek áll a középpontban.

Foglalkozásaimon olyan érzelmileg biztonságos légkört igyekszem kialakítani, ahol a gyerekek megtapasztalhatják erősségeiket is. Ezáltal fejlődik az önbizalmuk és egyre inkább motiváltak lesznek hozzáfogni a számukra kihívást jelentő feladatokhoz is.

Ezért minden foglalkozást egy részletes képességfelmérés előz meg, hiszen ebből látom, mire van leginkább szüksége Gyermekednek. Ezt követően személyre szabott foglalkozást tervezek meg, ami során életkorához igazodva, játékosan erősítjük a tanuláshoz szükséges részképességeket.

Mindezt jó hangulatban, sok-sok izgalmas fejlesztő játék, eszköz és alapanyag változatos használatával. Egy 45 perces foglalkozáson legalább 7-8 különböző (de egymással összefüggő) játék kerül elő. Így a kicsik figyelme tovább fenntartható, egy-egy témát több irányból körbe tudunk járni, sikerélményhez jutnak. 

Fontosnak tartom a jutalmazást, a pozitív megerősítést! Ezért mindig lehet gyűjteni a pecséteket, “beváltani” matricára, egyéb apróságokra. Úgy látom, a csemeték igen nagy becsben tartják ezeket, ami érthető is: hiszen megdolgoztak érte. 🙂 

izgalmas jatekok

Játszva tanulunk

Sokféle izgalmas játék, mozgás, alkotás 🙂 Folyamatos motivációval és pozitív megerősítéssel! 

egyeni odafigyeles

Egyéni odafigyelés

Olyan feladatokat kap, melyek személyre szabottan segítik képességei fejlődését, kibontakozását. 

jo hangulat

Jó hangulat, bizalom

Érzelmileg biztos légkörben, vidáman vagyunk együtt. Bátran kérdezhet és elmondhatja a véleményét.

konzultacio

Folyamatos konzultáció

Természetes, hogy érdekel, mit és miért csinálunk a foglalkozáson. Mindig megbeszéljük!

Vélemények a munkámról

Többen is ajánlották Robertát, amikor nagycsoportos gyermekemnek iskola előkészítő foglalkozást kerestem. Már a telefonban is, de az első személyes találkozás alkalmával rögtön azt éreztem, hogy kislányom a legjobb helyre került. 🙂 És tényleg így volt! Léna nagyon szeretett Robertához járni! 🙂 A foglalkozások végén Roberta mindig elmondta, hogy mivel foglalkoztak, és olyan jó volt hallani, hogy sokszor teljesen alap dolgok, amik az otthoni háztartásban is megtalálhatóak, micsoda fejlesztő tevékenységekre képesek. Nekünk nagyon hasznosak voltak ezek a foglalkozások, örülök, hogy Rád találtunk!😍

Mészáros Dóra

Az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy gyermekünk (Botika :)) jó kezekben van! Azt hiszem az mindent elárul, hogy Boti 6 évesen megkért beszéljek Robertával, hogy lehetősége legyen külön foglalkoztató órákat venni. Hihetetlen milyen fejlődésen ment keresztül Boti. Roberta szakmai tudása, és a gyermekekhez való hozzáállása páratlan, mindenkinek ajánlani tudom! Köszönjük!”

cservenyi viktor ajanlas

Cservenyi Viktor

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek Robertát! Remek,felkészült,tapasztalt szakember,és mind emellett kedves személyiségével rögtön elvarázsolja a gyerekeket! Nekem, szülőként is sokat segített,hogy mire is kell figyeljek. Csak ajánlani tudom! 🙂

Jancz József

Személyiségével és szakmai felkészültségével hamar elvarázsolja a gyerekeket!!

Fodor Sára

“Nagyon kedves, lelkiismeretes, gyerekekhez és fejlesztéshez értő, tapasztalt szakembert ismertünk meg, lányom imád hozzá járni. Mindenkinek csak ajánlani tudom Robertát. Köszönjük ❤️

Tóth Andrásné Anita

“Nagy szakértelemmel, tapasztalattal rendelkező gyógypedagógus. Humorával, empatikus hozzáállásával könnyen kapcsolatot teremt a hozzá érkező gyermekekkel és családokkal, ezzel nagymértékben hozzájárulva a fejlesztés sikerességéhez.”

Mezei Edit

Természetével hamar a gyerekek szívébe lopja magát, ami által sokkal egyszerűbb a közös munka.
Szívből ajánlom mindenkinek! 

Balázs Judit

Iskola előkészítő foglalkozásokra járt a gyermekünk Robertához. Roberta felkészült, alapos emellett kedves és lelkes, kislányunk őt is és a foglalkozásokat is nagyon szerette. Csak ajánlani tudjuk!

Brandt János

Kislányom Robertához járt iskolafelkészítő foglalkozásra, nagyon szerettük, szívesen ment és nagyon sokat fejlódött. Jó szívvel ajánlom!❤️

epitkezes az alapoktol

Haypál Viki

Ebben tudok segíteni:

Iskolaelőkészítő foglalkozás

Az iskolakezdés mind a szülők, mind a gyerekek számára nagy kihívást jelent. Fontos, hogy minden olyan képesség a gyermekek birtokában legyen, ami segíti őket abban, hogy sikeresen megtanuljanak írni, olvasni, számolni. Azok a gyerekek, akik bizonytalanságokkal, hiányosságokkal kezdik az iskolát, az évek során egyre halmozhatják hátrányaikat.

Az iskolaelőkészítő foglalkozások során “játszva tanulunk”, eközben megerősödnek azok a készségek, amelyekre első osztályban fokozottan szükség lesz. A foglalkozás sorozat végére eljutunk oda, hogy az eddig az óvodai foglalkozásokat inkább elkerülő gyermekek is szívesen részt vesznek a feladatokban, tartósabban tudnak figyelni. Mozgásuk, finommozgásuk fejlődik, ceruzafogásuk és rajkészségük ügyesedik. Helyes sorrendben tudnak visszaemlékezni képekre, szavakra, történetekre. Meg tudják különbözteti a jobb és bal irányokat saját testükön, térben és a feladatlapokon. Ügyesen kifejezik magukat, szívesen mesélnek. Számolásuk, mennyiségfogalmuk biztosabbá válik.

Hasznos olvasnivaló a témában:

Iskolai előkészítő feladatok nagycsoportos óvodásoknak és szülőknek online

 

Képességfejlesztő foglalkozás

A kognitív, azaz megismerő funkciók 4 fontos területe rövifen a figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, gondolkodás, emlékezet.

A képességfelmérést követően olyan személyre szabott foglalkozást alakítunk ki, ami során a gyermekek életkorához igazodva játékosan erősítjük meg a szükséges részképességeket. Mindezt sok izgalmas eszköz, fejlesztő játék, gyermeked érdeklődéséhez igazított játék használatával.

Célom, hogy a foglalkozásokon olyan légkört alakítsak ki, ahol a gyermekek feloldódnak, megnyílnak. Igyekszem olyan helyzetekbe hozni őket, melyek során lehetőségük nyílik megtapasztani erősségeiket is. 

A foglalkozásokon a gyerekek (és utána a szülők is természetesen) folyamatos viszajelzést kapnak aktuális teljesítményükről, viselkedésükről, saját maguk is megosztják, miben érezték ügyesnek magukat, ill. miben kell még gyakorolniuk, ezáltal önértékelésük is fejlődik.

Képességfelmérés óvodásoknak

Ahogy közeledik az iskolakezdés, egyre többet gondolkodunk azon, hogyan fogja gyermekünk ezt a fontos mérföldkövet meglépni.

Nagycsoportos óvodásoknál fontos, hogy kialakuljanak és megszilárduljanak azok a részképességek, amelyek megalapozzák az olvasás, írás, számolás tanulását az iskolában.

Néhány példa: Tud-e gyermeked tartósabban figyelni egy játékra, kisebb feladatra? Szívesen old meg játékos fejtörőket? Megtalálja a hasonlóságokat és a különbségeket két vagy több dolog között? Gondolatait könnyen megfogalmazza? Ismeri és megnevezi a testrészeit? Végrehajt 2, 3 utasításból álló feladatot (pl. ugorj fel, tapsolj hármat és menj az ablakhoz)? Helyesen fogja a ceruzát? Ismeri a hét napjait, a hónapokat, évszakokat? Megkülönbözteti a jobb-bal irányokat? Hallja a különbséget hasonló hangzású szavak között (pl. gép-kép? doboz-toboz)?

Ha szeretnéd megismerni gyermeked kognitív képességeit, és hogy mire érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a sikeres iskolakezdés érdekében, keress bizalommal!

Képességfelmérés iskolásoknak

Úgy látod, gyermekednek nehezen megy a számolás, írás, helyesírás? Gondja van az olvasással, és az olvasottak megértésével? Sokat gyakoroltok, de mégis lemarad társaihoz képest? Nem tudja követni a tanórákat? Folyamatos szenvedés a házi feladatok elkészítése és a verstanulás?

A felsoroltak hátterében sok esetben részképesség problémák állnak. Ez esetben az erőltetett gyakorlás csak ront a helyzeten… A sorozatos tanulási kudarcélmények miatt pedig magatartási problémák is könnyen kialakulhatnak.

A tanulási képességek szakszerű felmérésével kideríthetjük, mely terület gyengesége állhat a problémák mögött, ez után tudjuk megkeresni a megoldást és kialakítani a személyre szabott fejlesztési tervet.

Konzultáció
 • Kérdéseid merültek fel gyermeked fejlődésével kapcsolatban?
 • Kicsit elveszettnek érzed magad a terápiák, fejlesztések között? Mire helyezd a hangsúlyt? 
 • Több helyen is voltatok már, sok “papírotok” is van, de mégsem állt össze a kép? 
 • Vagy csak szeretnél megbizonyosodni róla, hogy ez “belefér” az ő életkorában? Egyáltalán van szüksége fejlesztéstre? 

Keress bizalommal, és együtt átnézzük a dokumentumokat, megbeszéljük, mi lehet a legjobb megoldás számotokra!

Biztos lehetsz benne, hogy azt el is fogom mondani, ha úgy látom, nincs szükség fejlesztő foglalkozásra! 🙂  Ha pedig nem én tudom a legmegfelelőbb támogatást nyújtani nektek, igyekszem segíteni megkeresni a kompetens szakembert. 

Árak -2021-

Egyéni foglalkozások

45 perc + szülői megbeszélés

 • alkalmankénti elszámolással: 7500 Ft
 • 4 alkalmas “havi bérlettel”: 4x 7000 Ft
Iskolaelőkészítő mini csoport

3 vagy 4 fős szuper mini csoportok 

Heti 1 alkalommal

A foglalkozás kb. 45 perc + szülői megbeszélés 

 • alkalmankénti elszámolással: 4000 Ft
 • 4 alkalmas “havi bérlettel”: 14.000 Ft/ hó (azaz 4x 3500 Ft)
Képességfelmérés

Tanuláshoz szükséges képességek felmérése, nagycsoportos óvodásoknak –  9.000 Ft

Képességfelmérés, gyógypedagógiai vizsgálat, iskolásoknak – 12.000 Ft

Tanácsadás, konzultáció

7000 Ft – 60 perc

Pedagógiai vélemény készítés

A képességfelmérés tapasztalatait, eredményeit minden esetben részletesen megbeszéljük.

Írásbeli pedagógiai vélemény készítése további 3000 Ft összegért lehetséges.

Kapcsolat

Kérdésed van? Keress bátran!

10 + 9 =

Grof Roberta fejlesztőpedagógus

Gróf Roberta

szia@grofroberta.hu

Tel: +3670 3767596

itt találsz meg (térkép)

 Bejelentkezés szükséges!