Húsvéti fejtörők óvodásoknak

Várjuk együtt a Húsvéti Nyuszit! 🐰

A húsvéti fejtörők óvodásoknak csomagban találsz

🐰 megfigyelést, gondolkodást, számolást, grafomotorikát (írómozgások) szabályfelismerést fejlesztő fejtörőket, mondókákat a 3-6 éves, óvodás korú gyermekek számára

🐰  finommotorikát (azaz az ujjak finommozgásait) fejlesztő játékokat, kreatív alkotásokat.

 

Készüljünk együtt a húsvétra!

3490 Ft

Leírás

🐰Húsvéti fejtörők🐰óvodásoknak

Ti is várjátok már a húsvéti nyuszit?

Szeretnéd, ha gyermeked hasznos elfoglaltságokkal készülődne a húsvétra és a nyuszi érkezésére? Akkor jó helyen jársz! 🙂

A 🐰Húsvéti fejtörők óvodásoknak🐰 csomagban megtalálod a legjobb húsvéti feladatlapokat, kreatív tevékenységeket, amelyek segítik az óvodás gyermekek megfigyelési, gondolkodási, számolási, finommotorikus, grafomotorikus, szabályfelismerési képességeinek fejlődését.

A munkafüzet 56 oldalán több különböző fejtörőt találtok, amelyek mindegyike valamilyen húsvéti témával rendelkezik.

Az egyes játékok rövid leírása:

  1. Húsvéti párkereső – a gyerekeknek meg kell figyelniük a különböző mintájú hímes tojásokat a képen, és azonosítaniuk kell a színeiket, mintáikat (formák) és megkeresniük az egyformákat. Ezzel fejlődik a megfigyelőképességük és vizuális észlelésük.
  2. Nyuszis színezők  és pont-összekötők- a pontok, számok összekötésével kialakul egy húsvéti kép, amit kifesthetnek, kiszínezhetnek a kicsik.
  3. Húsvéti számolós játékok – a gyerekeknek össze kell számolniuk a tojásokat, nyuszikat a képeken. A játékok segítik a számok felismerését, a hozzájuk tartozó mennyiségek összehasonlításával.
  4.  Húsvéti puzzle – a gyerekeknek ki kell vágniuk, majd összeilleszteniük a képrészleteket, ami fejleszti a gondolkodásukat, lényeglátásukat.
  5. Nyuszis labirintus – a gyerekeknek segítenek a nyuszinak megkeresni a répát, vagy összegyűjteni a hímes tojásokat. Fejleszti a tájékozódást .
  6. Nyuszi szabályfelismerés – a gyerekeknek meg kell találniuk a különbségeket a két kép között, felfedezni a hímes tojások sorrendjének szabályát és felragasztani a megfelelő tojást. A szerialitást (sorrendiség észlelését) dolgoztatják a feladatok, ami később az olvasás tanulásában is fontos szerepet játszik.
  7. Kreatív húsvéti alkotások – tojástartó készítés, vágás, gyúrás, pom-pom-ozás, nyuszifül készítés, bárányka öltöztetés egyszerű alapanyagok használatával. Ismerkedés a különböző tapintású anyagokkal (taktilis észlelés fejlesztése).

 

A húsvéti fejtörőket a 3-6 éves óvodás korosztály számára ajánlom.

📩  ✅ A játékokat vásárlás után pdf-ben kapod meg. A nyomtatásról Neked kell gondoskodnod.

A feladatgyűjtemény témakörönként több oldalt (3-4) is tartalmaz, így lehetőséget biztosít az ismétlésre, rutin szerzésre is és ezért ideális akár csoportok számára is.

Próbáljátok ki Ti is! Jó szórakozást kívánok hozzá! 🙂

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Húsvéti fejtörők óvodásoknak” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük