Gyereknapra szeretettel: Ajándék, ajándék nélkül

Nem vettél még ajándékot gyereknapra? Ne aggódj! smile

Óvodás gyerkőcödnek nagyobb örömöt szerezhetsz tárgyak helyett egy- egy közös játékkal! Jöjjön néhány tényleg apró figyelmesség, amitől más lesz ez a nap, mint a többi (és újabb játék sem fog a polcon porosodni)! wink

apa lanya boldog

Most különösen aktuális a gyereknap

Mióta megszületett a lányom, a gyereknap nekem arról is szól, hogy elgondolkozzak, mennyire fantasztikus gyermekem van, akiért minden nap hálás lehetek!  

Úgy érzem, az elmúlt 3 hónap után különösen megérdemlik a Gyermekeink, hogy megünnepeljük ezt a napot.

Az ő kis életük is gyökeresen megváltozott… Óhatatlanul is érezték rajtunk  a bizonytalanságot, feszültséget, a helyzet okozta túlterheltséget – ami lehet, hogy csattant is rajtuk.

Egyik napról a másikra otthon kellett tölteniük napjaikat, a szociális kapcsolataik építésének legintenzívebb időszakában (esetleg egy hosszú beszokás után, vagy épp az iskolakezdés előtt…) Sokan egy kis lakásban voltak el az óriási mozgásigényükkel. Hosszú ideig nem találkozhattak szeretett nagyszüleikkel, más rokonaikkal. Alaposan mosták a kezüket, elviselték magukon a maszkot, mert azt hallották tőlünk, hogy ez most fontos. Egyedül eljátszottak annyit, amennyit előtte még talán soha, mert Anyának és Apának „videochat” van (ahogy a lányom mondja most már teljes természetességgel).

Elfogadták, sőt: néha jobban kezelték ezt a helyzetet, mint sok felnőtt .

Ajándék nélküli ajándék

Viszont hiába töltöttünk sok időt együtt (egy légtérben) március közepe óta…  Az otthonról dolgozós hétköznapok (a folyamatos főzés, elszaporodott szennyes és társai) mellett sajnos kevesebb időm maradt leülni a szőnyegre legózni, vagy belefeledkezni egy társasba, mint máskor. 

Ezért határoztam el, hogy idén ellenállok a szuper akcióknak és az ingyenes kiszállításnak. Az időm és az őszinte figyelmem lesz az, amit adni fogok.

jatszik a csalad

Meglepi reggeli és kedvenc étel

Induljon a nap egy közös reggelivel! Ilyenkor van idő “megadni a módját”, szépen megterítünk (ami nálunk reggelinél ritka) és együtt ülünk az asztalhoz, kényelmesen eszegetünk.

Később együtt kitaláljuk, mi legyen az ebéd: természetesen ma a lányom fogja kiválasztani (nem nehéz előre felkészülnöm rá, van 3 tuti tippem, de a pizzára tenném a legnagyobb tétet. 🙂 )

fagyi gyereknapra

Fagyiiii

Legyen akármilyen esős, borongós idő, gyereknapon nem maradhatunk fagyi nélkül! Epres-banános joghurtfagyi nálunk biztosan lesz, de további szuper (és egyszerű!) ötleteket találtok ittitt és itt.

Lufizás

Találtam itthon néhány lufit, azok biztosan előkerülnek vasárnap!

Rajzolhatunk rá filctollal vicces fejeket és remekül el lehet szórakozni velük. Luficsata kézzel-lábbal, felküldhetjük a plafonra egy kis varázslattal, (hajunkoz dörzsölés után megállnak a plafonon – a folyamat kelléke az „őrült professzor” séró pedig igen mókás 🙂 akár egy játékötletet is lehet belerejteni, vagy lego-járgányt meghajtani vele.

Szappanbuborék 

Egyszerű, de nagyszerű játék a szappanbuborék. Udvaron, de akár odabent is elszórakozhatunk vele egy darabig. A kicsik imádják elkapni és kipukkasztani, a nagyobbak élvezik fújni, elkapni, követni, merre szállnak. (Én mostanában egy kis ragasztószalaggal rögzítem az asztal lábához vagy a kerítéshez, korláthoz, mert nagy dráma, ha kiborul. Márpedig mindig kiborul laughing)

szappanbubi gyereknapon

Bónusz kérdés

Ma biztosan szakítok rá időt, hogy megkérdezzem: Mit szeretnél csinálni? Mit szeretnél játszani?

Persze ez akkor ér, ha utána legalább egy rövid időre bele is tudunk menni a játékba.

(Természetesen akkor, ha nem kér veszélyes, vagy megoldhatatlan dolgot gyermekünk. De általában az a legnagyobb kívánság, hogy a kedvelt játékába csatlakozzunk be valamilyen módon: pl. menjünk biciklizni – ekkor természetesen csodálattal kell adóznunk a kanyarodási/fékezési tudományainak. Vagy UNO-zzunk együtt – és igen, jól érzed, ma nem játszhatod ki a hozzád gyűlő +4 lapokat. wink)

Az egyik legnagyobb öröm a kicsiknek, ha néha fürdőzhetnek szüleik osztatlan figyelmében. Ehhez nem kell ajándék, vagy különleges program.

Kívánom mindannyiunknak, hogy kimerültségünk ellenére rá tudjunk hangolódni ezen a napon arra, aki/akik a legfontosabbak! ‹3

Tetszett az írás? Leveleimből 💌 elsőként értesülhetsz az új cikkekről, fejlesztési tippekről és játékokat is szoktam küldeni! 🙂 ⬇️

Egyéb
cikkek