Virágzó fa madarak és fák napjára

Virágzó fa madarak és fák napjára

Május 10. a madarak és fák napja. A 2022-es év madara a zöld küllő, az év fája pedig a nagylevelű hárs. Remélem, lehetőségetek lesz ezen a hétvégén kicsit kimozdulni és barangolni egyet a természetben. Azt hiszem, ez az elmúlt években sokunknak felértékelődött a bezártság után!

Bár nem pont nagylevelű hárs, de otthon is fellelhető hozzávalókból Ti is könnyen elkészíthetitek ezt a virágzó fát. Kis segítséggel a legkisebbeknek is sikerülni fog!

viragos fa hozzavalok

 

Mindössze ennyi hozzávalóra lesz szükségetek:

  • 1 zöld papír
  • wc papír guriga
  • színes papír darabok
  • olló
  • ragasztó

 

Így készül a virágzó fa

Először csipkedjétek körbe ollóval a papírguriga egyik végét kb. fél cm mélységben és kissé hajtsátok ki. Ezen fog stabilan megállni a fánk.

A lapot hajtsátok félbe és rajzoljatok rá egy egyszerű felhő-formát. Vágjátok ki, így megkapjátok a lombkorona két oldalát. (1)

A hullámok mentén ragasztózzátok körbe, de az alját középen hagyjátok ki. (2)

Kedvetek szerinti “virágokkal” díszítsétek fel: mi gombócokat gyűrtünk, de akár rajzolni is lehet rá (3), majd húzzátok a törzsre. (4)

viragzo fa madarak es fak napjara

 

Ha több fát is készítetek (fogtok 😉 ) meg lehet nézegetni, melyik az alacsonyabb, melyik a magasabb. Megszámolhatjátok, hány virág nyílt ki rajtuk, melyiken a többkevesebb, esetleg ugyanannyi. (Így már egy kis “ovis matekkal” is foglalkoztunk ma, észrevétlenül! )

 

Fülelj kicsit!

 

Hogy ne maradjunk madarak nélkül,h a van kedvetek, alkotás közben hallgassatok bele Gryllus Vilmos és a Kaláka: Muzsikáló madárház albumába. Ezt Madarak és fák napján kívül is nagyon szeretem!

A közvetlen környezetünkben élő néhány madárka hangját itt tudjátok meghallgatni. Biztos, hogy néhány a gyerekeknek is ismerős lesz!

A nagyobbaknak összegyűjtöttem néhány fejtörőt is, nézzétek meg a Facebook oldalamon!

Jó alkotást kívánok! 🙂

Tetszett az írás? Leveleimből 💌 elsőként értesülhetsz az új cikkekről, fejlesztési tippekről és játékokat is szoktam küldeni! 🙂 ⬇️

Egyéb
cikkek