Így kösd le az ovisod home office alatt – Ötletgyűjtemény óvodabezárás idejére

Így kösd le az ovisod home office alatt – Ötletgyűjtemény óvodabezárás idejére

Hétfőtől egy hónapon keresztül óvodabezárás… Az egy dolog, hogy a foglalkozások, fejlesztések egy időre az online térbe kerülnek, (a szerencsésebb szülők pedig home office-ba) de most talán még égetőbb kérdés:

Hogyan fogunk dolgozni 1, 2, 3 kisgyermek mellől otthonról? 🙄

Most jobb a helyzet, mint tavaly, amikor a lakást sem lehetett elhagyni. De őszintén: akinek napi 8 órás kötött munkaideje van, home office-ban is nagyon nehezen tudja megoldani, hogy órákon át levegőztesse, illetve lefoglalja a gyermekét.

Ez az időszak senkinek nem lesz egyszerű. Ahogy tudok, én is segítek majd játékokkal, online programokkal! 

Kezdésnek összegyűjtöttem néhány ötletet, amivel legalább egy kis időre le tudjátok foglalni és megmozgatni a gyerekeket, akár a lakásban is! 🙂

1. Kreatív benti játékok esős (helyett dolgozós🤓) napokra

Egy tekercs szigszalag, néhány lufi és papírtányér segítségével készíthettek pár egyszerű benti játékot. Így a kanapén ugrálás helyett lehetőségük lesz máshogy is mocorogni egy kicsit. Egyik kedvencem a mozgásos dobókocka, ezt biztosan el fogjuk készíteni!

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kreativ-benti-jatekok-esos-napokra/

2.     Lakásban is játszható, 25 mozgásos játék

Ebben a cikkben szuper játékokat találtok, amikkel a gyerekek a 4 fal között is kiélhetik (valamennyire) a mozgásigényüket. Csak egy kis helyet kell csinálni hozzá és kezdődhet is a móka!

https://mokastanitas.hu/blog/elolvasom/lakasban-is-jatszhato-25-mozgasos-jatek-33

3. 15+2 eszköz nélkül játszható játék: így kösd le az unatkozó gyereket

Eredetileg hosszabb autós utazásra kitalált játékok, amik most otthon is jól jöhetnek.

https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2015/07/18/152-eszkoz-nelkul-jatszhato-jatek-igy-kosd-le-az-unatkozo-gyereket/

4. 87 ENERGY-BUSTING INDOOR GAMES & ACTIVITIES FOR KIDS (BECAUSE CABIN FEVER IS NO JOKE)

Igaz angol a forrás, de sok egyértelmű képpel és további jó ötletekkel. Érdemes megnézni!

5. Szobai szülinapi játékok

A Zsúrjátékok hatalmas gyűjteménye nem csak szülinapi zsúrokon jön jól! Rengeteg lakásban játszható játékot találtok itt, ABC szerint sorba rendezve. Ugyan gyerekbulira íródott, de a legtöbb játék könnyen átalakítható 1-2 gyerekre. (Ugyanitt kerti verziót is kereshettek.)

https://www.zsurjatekok.hu/jatekok/helyszinek/szobai_jatek

6. Kézügyességet, kreativitást fejlesztő ötletek ovisoknak, kisiskolásoknak

Tavaszi fa különböző technikákkal, cuki papír szivárvány, színes virágok és csokrok wc papír gurigából és tojástartóból… Egyszerű és mutatós tavaszi alkotások 🙂 

7. Did you know World rajzolós móka

Te tudsz dínót, kutyust, pingvint rajzolni? Ne aggódj, ha nem! Ebben az albumban 4-5 lépésből meg fogod tanulni!

8. Iskolás leszek! Letölthető könyvek

16 letölthető, nyomtatható foglalkoztató füzet iskolába készülő nagycsoportosoknak. Formák, színek, számolás, gondolkodás, környezetünk… érdemes megnézni!

https://iskolas-leszek.webnode.hu/letoltheto-konyvek/?fbclid=IwAR1ysn3sefzqf–mrxw_pOCICO_Nv9qvk-wNl7hNpLX8MnSk-hFrViK-Glg

9. Mit játsszunk, ha esik az eső? 20 szuper benti játékötlet gyerekeknek, rossz idő esetére

Egyszerű játékötletek a Nagyszülők lapjáról. Bowling pálya palackokból, amőba, tésztanyaklánc…  Ti is szerettétek az árnyékos játékot gyerekkorotokban? Nekem most innen jutott eszembe.

https://www.nagyszuloklapja.hu/jatek-az-unokaval/3377/mit-jatsszunk-ha-esik-az-eso-20-szuper-benti-jatekotlet-gyerekeknek-rossz-ido-esetere.html

10. Nataly Valverde albuma Facebookon

A facebookon böngészve találtam Nataly albumára, ami nyilvánosan elérhető és rengeteg jópofa ötletet találtok benne. Ovisoknak, de szerintem a bölcsis korosztálynak is izgalmas lehet, nagy része otthoni hozzávalókból kivitelezhető egy kis kreativitással.

https://www.facebook.com/nataly.valverde.94/media_set?set=a.2780224455348026&type=3

11.Megmozgató mondókák

A népi játékok, mondókák mozgással összekötve sok területet fejlesztenek egyszerre (figyelem, beszédészlelés, emlékezet, szókincs, stb.). Egészen kicsi kortól kezdve játszhatjuk, de a nagyobb ovisok is büszkén fogják bemutatni a nagyiéknak (a messengeren 🙂 ).

https://pompasnapok.blog.hu/2016/10/26/megmozgato_mondokak

12. Tornázz a plüssöddel – fb csoport

tornazz a plussoddel

Végül, és nagyon nem utolsó sorban, jó szívvel ajánlom a Tornázz a plüssöddel csoportot, melyet még egy évvel ezelőtt hozott létre Vidovszky Sára gyógytornász. Egy-egy kedvenc plüssel együtt mozoghatnak egy jót a gyerekek, ami az óvodai és egyéb foglalkozások hiányában nagyon fontos most! 

https://www.facebook.com/groups/tornazzaplussoddelcsevego

Iskolásoknak

1. CsibÉSZTúra

Ha a digitalis tanulás mellett még van szabad időtök, nézzétek meg a CsibÉSZtúra oldalt! Izgalmas agytorna feladványok a. 3-8. osztályosok számára, 500 feladatsor található rajta, amelyek az egyes tantárgyak anyagaihoz kapcsolódnak. 

http://tehetseg.hu/aktualis/pedagogusok-tanulok-es-szulok-figyelmebe

Tetszett az írás? Leveleimből 💌 elsőként értesülhetsz az új cikkekről, fejlesztési tippekről és játékokat is szoktam küldeni! 🙂 ⬇️

Egyéb
cikkek